maanantai 27. toukokuuta 2013

Rapuvartaat grillistä


Arki-illan grillauksiin tein taannoin nopeita rapuvartaita, jotka saivat aasialaistyylisen pikamarinadin. Ravut olivat peräisin pakastealtaasta tiikeriravun nimikkeellä, mutta kypsänä ne kyllä näyttivät ja maistuivat minusta prikulleen samalta, kuin ne, mitä myydään englanniksi king prawnina (muistaakseni tiger prawnina olen saanut eteeni vähän isompia mötkylöitä). Mutta mene ja tiedä, olivat mitä olivat. Joku fiksumpi valistakoon halutessaan, koska en nyt vaivautunut googlaamaan itse ;)

Rapuvartaista tuli hyvin maltillisella vaivannäöllä oikein passeleita. Kuorin ravut etukäteen ja poistin niistä suolet, mutta ne voisi hyvin grillata kuorineenkin ja näperrellä kuoret pois sitten syömisvaiheessa.

Vartaat saivat seurakseen thaimaalaista chili-limettidippiä, joka epäilyttävästä ulkonäöstään huolimatta on aivan sairaan hyvä kaveri grillatun kalan tai merenelävien kanssa. Koska dippiä jäi yli, intouduin lusikoimaan sitä vielä lusikalla ihan yksinään (en varsinaisesti suosittele, mutta en vaan voinut lopettaa) :D

Rapuvartaat (yhdelle pääruokana tai kahdelle snacksina)

1 pkt pakastettuja tiikerirapuja (minun paketissani oli 18 kpl)
nopan kokoinen pala inkivääriä
silputtua korianteria
1 chilipalko silputtuna tai chilirouhetta maun mukaan
2 valkosipulinkynttä puristettuna
2 rkl soijaa
1 rkl siirappia
2 rkl pähkinäöljyä
1/2 limetin mehu

1. Ota ravut jääkaappiin sulamaan hyvissä ajoin (n. työpäivän verran) ennen valmistusta.

2. Esivalmistele valkosipuli, chili ja korianteri. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään. 

3. Kuori sulaneet ravut ja poista niistä ravun keskellä kulkeva suoli; leikkaa ravun "selkäpuolelle" pitkittäisviilto, jolloin suoli tulee yleensä näkyviin tummana lankana. Nyppäise langasta kiinni ja vedä se varovasti pois ravun pyrstöä kohden. Laita kuoritut ravut marinadiin ja anna maustua parisen tuntia. Laita myös varrastikut veteen likoamaan.

4. Seivästä ravut vartaisiin. Grillaa kuumassa grillissä nopeahkosti molemmin puolin. Ravut ovat kypsät, kun ne vaihtavat värinsä harmaasta vaaleanpunaiseksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti