sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Aasian mummon kurkut


Ostin etnokaupasta vihreitä mangoja ajatuksena tehdä mangosalaattia, sellaista samantapaista kuin esim. Farangissa on tarjolla (kuulostaapa helpolta kun sen näin sanon ;). Mangot unohtuivat kuitenkin pariksi viikoksi kaappiin ja kun eilen vihdoin ne sieltä kaivelin grilliateriaa ehostamaan, olivat ne aivan liian kypsää kamaa toimiakseen salaatissa. Nopean jääkaappi-inventaarion pohjalta päädyin viime hetkellä tekemään aasialaishenkisen mutta "mummonkurkkutyyppisen" kurkkulisäkkeen mangosalaatin sijaan.

Kurkut eivät edusta minkään tietyn maan keittiötä vaan niiden sekaan on nakeltu vähän erityyppisiä aasialaisia makuja; ne ovat kuitenkin luottolisäkkeeni silloin, kun haluan jotain no
peaa, raikasta ja mausteista esim. nuudeliaterian kylkeen.

Aasian mummon kurkut (lisäkkeeksi neljälle)

2 keskikokoista kurkkua
3 rkl tummaa soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl chilihiutaleita
1 valkosipulinkynsi
1 limetin mehu
nopan kokoinen kuutio tuoretta inkivääriä
silputtua korianteria

Viipaloi kurkku ja hienonna inkivääri ja valkosipuli kannelliseen rasiaan. Lisää muut ainekset. Jos haluat syödä kurkut heti, hölskyttele ne mummonkurkkutyyliin sekaisin. Jos syöt ne vasta myöhemmin, kääntele ainekset sekaisin ja anna marinoitua jääkaapissa puolisen tuntia. Silppua halutessasi vielä päälle vähän lisää tuoretta korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti