keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kalakakkuset



En saanut kaupasta etsimääni tuoretta kalaa (grrr), joten illan ateriaksi päätyivät purkkitonnarista tehdyt kalakakkuset. Ihan näppärää arkiruokaa tuli siitäkin. Kakkumassaan olisi mukavasti saanut upotettua myös perunamuusin jämät, mutta minä käytin jääkaapissa lojuvia vanhoja perunoita.

Koska kakkusissa oli valmiiksi sekä hiilihydraatit että proteiinit, tein lisukkeeksi ainoastaan raikasta salaattia. Hyvää! Aiempia kalakakkusia löytyy täältä, ja mielessäni varioin jo uusia versioita... :)

Tonnikalakakkuset

2 prk tonnikalaa öljyssä
perunamuusin jämät tai n. 3-4 keskikokoista perunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
2 rkl makeaa chilikastiketta
tuoretta chiliä silputtuna (mä käytin kolme pientä vihreää)
1 rkl soijaa
1 pieni tölkki maissia
1 limetin mehu
(suolaa)
pähkinäöljyä tai voita paistamiseen

1. Kuori ja paloittele perunat ja keitä pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat muussiksi kulhossa. Jos käytät muussinjämiä, voit skipata tämän kohdan.

2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, ja valuta tonnikala.

3. Sekoita kaikki ainekset muussatun perunan joukkoon ja vaivaa tasaisehkoksi massaksi. Muotoile lusikalla tiiviitä kakkusia, joita voi pannulla litistää vielä varovasti hieman "pihvimäisemmäksi". Paista kakkusia keskilämmöllä voi-öljyseoksessa molemmin puolin, kunnes niiden pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti