maanantai 5. marraskuuta 2012

Dijon-kanapasta


Isäntä söisi pastaa useamminkin, mutta minä en ole niin fani. Poisluettakoon tomaattiset mereneläviä sisältävät pastat, niitä voisin syödä joka päivä. Jääkaapissa ei tänään ollut kuitenkaan simpukoita, vaan paketti broilerin rintafileitä ja käyttämättä jäänyt puolen litran kuohukerma, joten niillä mentiin. Makua toi ruokalusikallinen dijon-sinappia, ja pastan kypsensin ensin lihaliemessä ja lopuksi kastikkeen kanssa pannussa, antaen sen imaista maut kermaisesta kastikkeesta. Syntyi ihan tuikitavallinen, ei erityisen esteettinen (kuten kuvasta näkyy) ja ihan ähkytuhti kanapasta, joka ei vieläkään noussut mieliruuaksi, mutta oli kuitenkin oikein kelpo arkiruoka. Kermamäärän vuoksi ei ehkä ihan joka päiväksi.

Kermainen dijon-kanapasta (kahdelle)

1 pkt (300g) broilerin fileitä tai suikaleita
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
0,5 l kuohukermaa
1 rkl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
200g spagettia  (tai sen verran, kun paketti ohjeistaa kahdelle laittamaan)
kasvis- tai lihalientä spagetin keittämiseen (mutta suolattu vesikin käy)
parmesanraastetta annoksen päälle

1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Suikaloi broileri, jos et käytä valmiita suikaleita.

2. Laita lihaliemi tai vesi kattilaan kiehumaan. Vettä odotellessa, kuumenna pannussa tilkka öljyä ja nokare voita. Paista broilerisuikaleita, kunnes ne alkavat saada väriä, ja lisää sitten sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuullota hetki keskilämmöllä, nosta sitten lämpöä ja lisää sinappi ja kerma. Anna kuplia.

3. Lisää spagetti kattilaan veden/liemen kiehuessa. Keitä ilman kantta puolet ohjeessa annetusta ajasta, valuta, ja lisää sitten pannulle kastikkeen joukkoon. Pienennä lämpöä ja anna kypsyä vielä pari minuuttia välillä spagettia käännellen. Raasta pastan päälle vielä lautasella parmesaania.

2 kommenttia:

  1. Musta tuntuu, että meidän sakille tämä ruoka tekisi oikein hyvin kauppansa :) Kuulostaa hirmuisen hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Juu, ei tarvinnut heittää roskiin meilläkään, vaikkei ihan mun lempparia ollutkaan ;)

    VastaaPoista