torstai 14. helmikuuta 2013

Snellmanin Kunnon Lenkkimakkara -kilpailuun: lenkki-lehtikaalifrittata




Vastaanotin iloisena Snellmanin uuteen tuotelanseeraukseen, Kunnon Lenkkimakkaraan, liittyvän kisakutsun. Tämä on ensimmäinen tuottajatahon järjestämä kisani, jännää! Muutenkin oli kiva päästä miettimään lenkkimakkarareseptejä, koska kyseinen herkku on jäänyt aika vähälle kokkaamiselle meidän huushollissamme.

Vähän haastavaa reseptin miettiminen oli; mikä olisi ruoka, missä makkara itse pääsisi loistamaan? Niin usein se jää joko statistin rooliin, tai tulee syötyä ihan sellaisenaan sinapin kanssa. Ja toisaalta kuitenkin, kun kyse on lenkkimakkarasta, kuuluu asiaan tietty rehtiys ja suoraviivaisuus, liian piperrystä ei makkararuoka saa (minusta) olla. Pyörittelin jos jonkinlaista ajatusta, mutta päädyin lopulta tähän lehtikaalilla höystettyyn frittataan eli uunimunakkaaseen; muna, makkara ja peruna ovat kuitenkin klassinen makuyhdistelmä, samoin kuin makkara ja erilaiset kaalit - ja uunimunakas on ainakin juuri sitä rehtiä talviruokaa, mihin ajattelin makkaran sopivan. Ja niin se sopikin!

Kilpailun sivut ja äänestys alkavat vasta 18.2., kalastelen ääniä siis vielä erikseen tuonnempana! ;)

Lenkki-lehtikaalifrittata (kahdelle lounaaksi)


½ pkt Kunnon Lenkkiä
kourallinen lehtikaalia
1 keitetty, kuorittu peruna
6 munaa
3 rkl maitoa
kourallinen juustoraastetta
½ punasipuli
1 valkosipulinkynsi
Suolaa
Mustapippuria
Savupaprikajauhetta
(koristeluun esim. lehtipersiljaa tai rucolaa)

Lisäksi tarvitset uuninkestävän paistinpannun tai vuoan, tässä käytettiin halkaisijaltaan 22 cm pannua

1. Hienonna lehtikaali, valkosipuli sekä punasipuli, ja kuullota niitä pannulla öljytilkassa hetki, kunnes kaali menee hieman kasaan.

2. Viipaloi peruna ja lenkki. Lado perunat voidellun uunivuoan tai uuninkestävän pannun pohjalle, mausta suolalla, ja nosta päälle lehtikaali-sipuliseos.

3. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada seos pannuun. Nosta päälle juustoraaste sekä lenkkiviipaleet, ja ripauta mukaan vielä hyppysellinen savupaprikaa. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Koristele halutessasi lehtipersiljalla tai rucolalla. Viipaloi ja tarjoile.


8 kommenttia:

  1. Nam, tämä näyttää ja kuulostaa oikein herkulliselle! Makkara on meilläkin todella harvinainen ruoka, kun ei olla oikein makkaran ystäviä. Tätä voisi kuitenkin kokeilla! Muistuttelehan sitten vielä, niin muistetaan äänestää :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Heidi! En varmasti unohda pitää ääntä itsestäni, kun äänestyksen aika koittaa ;) Lehtikaali oli mukava komponentti tuohon munakkaaseen, erityisesti paksut lehtiruodit ja varret muuttuivat kypsyessään meheviksi.

    VastaaPoista
  3. Täytyy muistaa käydä äänestämässä :) Ja oikein mukavaa ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  4. Ai hitsi, sekin on tänään! Ja siis sinnepäin myös :) Teinkin nyt sitten ystävänpäivän kunniaksi munakasta :D

    VastaaPoista
  5. Minäkin osallistuin :). Blogissa haaste ja tunnustu sinulle.

    VastaaPoista
  6. Haa, kiitos Minna, käyn nappaamassa! Nyt, kun kisadedis on ohi, on muuten ollut kiva tutkia, millaisia reseptejä muut ovat kehitelleet :)

    VastaaPoista
  7. Kääpiölinnassakin olis tunnustus tarjolla :)

    VastaaPoista
  8. Oho, voi kiitos! Käyn nappaamassa myös sen!

    VastaaPoista