keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Lohisalaatti grillistä ja inkiväärivinaigrette



Missasin huhtikuun kurkkuhaasteen, mutta inkiväärihaasteen ohi en kulje. Inkivääri on vakiovieras wokeissa ja salaateissa, mutta nyt halusin keksiä haasteeseen jotain muuta kuin wokkiin pilkotun inkiväärin. Lopulta taivuin kuitenkin tähän inkiväärivinaigretteen, se kun vaan maistui niin hyvältä aasialaishenkisessä salaatissa grillatun lohen ja fenkolin kaverina.

Lohi ehti hieman kypsähtää kuumassa grillissä yli, mausteet ja inkiväärisoosi pelastivat sen. Annoksesta riittää kahdelle, mutta meillä olisi kyllä syöty enemmänkin. :)

Grillilohisalaatti ja inkiväärivinaigrette

300g lohifilettä
1 fenkoli
1/2 kurkku
nippu kevätsipulia tai 2-3 uuden sadon sipulia varsineen
1/2 paprika
nippu korianteria silputtuna

inkiväärivinaigrette

n. peukalonpään kokoinen inkiväärinpala raastettuna
1 valkosipulinkynsi puristettuna
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl siirappia
1 rkl vaaleaa soijaa
chilihiutaleita maun mukaan
1/2 dl maapähkinäöljyä tai muuta miedon makuista kasviöljyä

1. Aloita vinaigrettesta. Sekoita raastettu inkivääri, puristettu valkosipuli, chilihiutaleet, siirappi, vaalea soija ja riisiviinietikka. Valuta joukkoon öljy samalla reilusti sekoittaen.

2. Valmista salaattipohja. Suikaloi kurkku, sipuli ja paprika, ja sekoita ne kulhossa. Lisää korianterisilppu ja sekoita varovasti.

3. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot (ja rasvat, jos et niistä välitä) ja pyyhkäise siistiksi talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi fenkoli noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

4. Grillaa lohta ja fenkoleita kuumassa grillissä kunnes ne ovat kauniin värisiä molemmin puolin (lohessa voi olla nahka tai ei). Minä sivelin lohta grillauksen aikana pari kertaa soija-öljy-sitruunaseoksella, mutta se ei mitenkään ole välttämätöntä.

5. Poista valmiiksi grillatusta lohesta nahka jos tarpeellista, ja revi lohi salaatille. Pilko fenkoleita hieman pienemmiksi suupaloiksi ja lisää nekin salaattiin. Kaada päälle inkiväärivinaigrettea ja tarjoile ennen kuin lohi ja fenkoli ehtivät täysin jäähtyä.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä!

    Täältä löytyisi 11 kysymyksen haaste, jos sen haluat napata: http://millibaari.blogspot.com/2012/05/11-kysymyksen-haaste.html!

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta, yritän vastailla mahdollisimman pian! :)

    VastaaPoista